logo
m00etusivukuljettajatartikkelitkisakalenterigalleriatuloksetforumyhteystiedotm09

saannot

Vanhat säännöt

NEPPISAUTO
Kilpa-autona käytetään Hot Toys Oy:n valmistamaa Formula-Neppis kilpa-autoa, joita saa varastettua esim. Stockalta. Hinta on alle 2 egee. Kilpa-autossa ei hyväksytä rakenteellisia muutoksia. Autossa oltava yleensä tuulilasi ja kuljettaja. Sponsoritarrat ja maalaus sallittua. Autoa ei saa muuttaa kilpailun välillä. Autot katsastetaan Kankaanpäässä (n. 400 km Helsingistä).
Kaudelle 2006 Neppisweeklyn kuljettajakokous on vahvistanut osallistumismaksuksi 5e, jolla kustannetaan voittajien palkinnot.

NEPPAUS
Kolme neppausta vuoroa kohti. Neppi nepataan koukussa olevan sormen reunalla. Auto jätetään radalle. Autoa saa kääntää neppien välillä siten että taka-akselin keskipiste pysyy paikoillaan. Jos neppaus on mahdotonta ilman toisen auton siirtymistä nepattaessa, saa omaa autoa siirtää puolenauton verran radan leveyssuunnassa, tai oman auton takaa voi tilapäisesti poistaa yhden auton. Jos auto ei esteettömän Neppauksen johdosta siirry auton mittaa, saa neppauksen uusia. Kilpailu ajetaan yhdellä autolla. Auton vaihto on sallittua jos ratamestari katsoo sen aiheelliseksi. Kaikista muista sääntökummallisuuksista kinataan kisapaikalla. Tai painitaan illalla baarissa.

ULOSAJO
Auto pysyy pystyssä, mutta ajautuu radan ulkopuolelle. Ajaja menettään yhden Nepin. Neppausta jatketaan ulosajoon johtaneen Nepin lähtökohdasta. Auto on ulkona, ellei yksikään rengas ole radan reunaviivan päällä.

KYLJELLEEN = PUOLIKELLI
Auto makaa renkaittensa päällä, suurinpiirtein kohtisuorassa. Ajaja menettään yhden Nepin. Neppausta jatketaan puolikelliin johtaneen Nepin lähtökohdasta,

KELLI
Auto kaatuu katolleen, käy katollaan tai putoaa kellikuoppaan eli "tuheroon". Ajaja menettää kaikki kyseisen vuoron Nepit ja auto siirretään kyseisen vuoron lähtöpaikkaan. Ajaja jatkaa seuraavalla omalla vuorollaan.

TALLIT
Edelliskaudella kuusi parasta kuljettajaa siirtyvät tallipäälliköiksi, kuusi seuraavaa kuljettajaa jaetaan talleihin käänteisessä järjestyksessä, kuusi seuraavaa taas oikeassa järjestyksessä jne. Tallissa on 4 kuljettajaa.
Tallipäällikkö voi vaihtaa tallin nimen siinä tapauksessa että hän on ollut 2 kautta samassa tallissa

RATA
Ratamestariksi valittu ajaja apureineen hosuu rata-alueella, jonka tuloksena saadaan paljon arvostelua osakseen saava rata.
Ratamestari pitää kirjaa pisteistä ja kelleistä, ratamestarin velvollisuus on myös ottaa mukaan tarpeelliset muistiinpanovälineet ja voittajan putelin.

AIKA-AJOT
Aika ajoihin lähdetään ilmoittautumisen perusteella käänteisessä järjestyksessä. Aika-ajoihin myöhässä saapunut kuljettaja menettää aika-ajot ja joutuu starttaamaan kisaan varikon portilta.
Valitaan aika-ajojen lähtöviiva, kolmella Nepillä pisimmälle päässyt auto voittaa aika-ajot ja lähtee varsinaiseen kisaan ensimmäisenä, toinen toisena jne, Auto nostetaan nepin jälkeen radan sivuun suorituksen päättymiskohtaan, jolloin seuraaville aika-ajajille jää rata auki. Erittäin ratkaiseva osa kilpailua. Kellistä joutuu auttamattomasti viimeiseksi. Jos Kellejä on useampia, se joka pääsi pisimmälle ennen kelliä luonnollisesti on ensimmäisenä.

KISA JA SEN VOITTAMINEN
Radalle ampaistaan aika-ajojen osoittamassa lähtöjärjestyksessä. Ajaja, joka ensimmäisenä ylittää kaikilla renkailla maaliviivan on voittaja. Pisteet jaetaan totutulla F1-tavalla. Koko päivän voittaja on se, joka on saanut eniten pisteitä päivän kisoista. Palkintona yleensä Kossu-pullo, joka nautitaan käsillä auttamatta, ns. huikalla.
Pelkurimainen pakeneminen kisapaikalta henkilökohtaiseen tai muuhun syyhyn vedoten ennen kuin 8 kilpailijaa on maalissa aiheuttaa kuljettajan kilpailupisteiden mitätöinnin. Kellit luonnollisesti lasketaan.


KISAN PERUUNTUMINEN
Koska kisavastaavan tai esteellisyystilanteessa hänen nimeämänsä tuuraajan on aina saavuttava paikalle, kisa ajetaan aina.
Kisavastaava voi siirtää kisan toiseen paikkaan jos ilmoittaa siitä vähintään 2 arkipäivää ennen kisaa.

MESTARUUS
Parhaiten 12:ssa kilpailussa menestynyt kuljettaja voittaa mestaruuden. Palkintona yleensä karibian risteily tai keppana-pullo.

TALLIMESTARUUS
Tallimestaruuden voittaa se talli, joka on saanut yhteensä eniten pisteitä kauden kisoista. Tallimestaruuspalkintona on yleensä Keppana-pullo tai Vinkku-pullo.

DRINKSUT
Kisajuoman läsnäolo ja remakka käyttö on suorastaan rohkaistavaa. Jos ajat - otat, jos otat - ota kunnolla!

JATKOT
Kisapäivän kiivasluontoinen analysointi suoritetaan osanottajien kesken sovitussa juottolassa moraalisesti epäillyttävässä seurassa aina pikkutunneille asti tai niinkauan ku viinaa riittää.